Top

Een zolder wordt door veel mensen enkel gebruikt als opbergruimte. Maar je kan deze ruimte beter ten volle benutten. Door je zolder te renoveren en een leuke nieuwe functie te geven, haal je meer uit je woning. Heb je na het lezen van deze blog zin om je zolder te renoveren? Geef ons dan gerust een seintje.

Waar moet je op letten bij de renovatie van je zolderkamer? 

Je begint best met de nieuwe invulling te kiezen. Welke functie wil je je zolderkamer geven? Dit kan bijvoorbeeld een extra slaapkamer zijn, maar ook een bureau, speelkamer, enzovoort zijn volwaardige opties.

Daarnaast is het verstandig om de authenticiteit van de zolder zoveel mogelijk te behouden. De zolder is een van de weinige ruimtes waar je duidelijk de constructie van je woning kan zien. De balken geven de ruimte charme en warmte. Om deze elementen zo goed mogelijk te bewaren kan je ervoor opteren om isolatie langs buiten aan te brengen. 

Verder is ook de draagkracht van de vloer een belangrijk aandachtspunt voor de stabiliteit van de constructie. In sommige gevallen zal er een nieuwe draagvloer gelegd moeten worden. Bij het plaatsen van een nieuwe draagvloer kan je ook isolatie in de vloer plaatsen. Dit zal voornamelijk geluidsisolatie zijn om het geluid te dempen. 

Tot slot peelt ook licht een cruciale rol bij een zolderrenovatie. Als je de zolder intensief wil gebruiken, wil je uiteraard dat er voldoende natuurlijk licht aanwezig is. Let hierbij ook op de oriëntering van de woning. De plaatsing van een zoldertrap is ook niet onbelangrijk. Als de trap te smal is moet je een luik voorzien. Je kan werken met een uitschuifbare trap, een vaste trap of een klimrek. 

Wil je graag een ontwerp op maat of heb je al een ontwerp maar geen zin (of kennis van zaken) om zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan ben je bij ICONcept aan het juiste adres. al onze medewerkers zijn hoogopgeleid en helpen je met plezier.