Top

De term ‘interieurarchitect’ brengt heel wat vragen met zich mee. Voor de één is een interieurarchitect iemand die de kleuren van de muren kiest, voor de ander iets wat enkel voor ‘rijke’ mensen weggelegd is.

Maar wat doet een interieurarchitect eigenlijk en wat is de meerwaarde?

De job van een interieurarchitect is enorm veelzijdig. Eerst en vooral zorgen we ervoor dat je woning, kantoor, handelsruimte,.. optimaal benut wordt. We voeren grondig onderzoek uit naar de organisatie van de woning. In nauw overleg met de klant wordt gezocht naar de best mogelijke indeling van de ruimtes. Of je nu over veel of weinig m2’s beschikt, een logische en functionele opdeling is steeds het uitgangspunt.

Naast het functionele, is ook het creatieve aspect van groot belang in onze sector. Zo zien wij vaak oplossingen waar jij zelf nooit eerder aan dacht. Bijvoorbeeld het integreren van een vide of niveauverschil in het ontwerp dat je interieur juist dat tikkeltje ‘extra’ maakt. Dit alles wordt veelal versterkt door de juiste materiaalkeuze. Ook hier schieten wij te hulp. Als klant is het vaak moeilijk om het bos door de bomen te zien. Er zijn namelijk zoveel materialen op de markt dat het moeilijk is om een keuze te maken, laat staan er een samenhangend geheel van te maken.

Tot slot is iedere mens anders, dus waarom zou je interieur hier niet op afgestemd zijn? Elk ontwerp wordt gemaakt op maat van de klant.

De minder sexy kanten

Naast het ontwerpen staan we ook in voor het financiële aspect. We zoeken uit welke mogelijkheden er zijn voor ieders budget. De verschillende offertes bundelen we in een duidelijk en overzichtelijk kostprijsoverzicht. Op die manier krijgt de klant een zicht op het kostenplaatje en kan er geschrapt worden waar nodig.

Tot slot volgt een werf zichzelf niet op. Naast interieurarchitect zijn we met ICONcept ook projectcoördinator. Dat wil zeggen dat we de werken van de verschillende aannemers in goede banen leiden. We maken een planning op welke werken wanneer gebeuren en we volgen de werf nauwgezet op.Zo ga jij een zorgeloze verbouwing tegemoet.